Kendimizi değerlendirelim

Mevcut sosyal koşulların marjinalleştirici ve insanlık dışı olduğunu düşünüyoruz. Bunlar uzun süredir ırkçılık, anti-Semitizm, milliyetçilik ve cinsiyet gibi geleneksel toplumsal ilişkiler fikirleri tarafından şekilleniyorlar. Sözde „Yoksul ve tembel insanlar“ denilen ve engelliler olduğu düşünülen insanlar hor görülür. Bununla birlikte insanları her gün „iyi bir yaşamdan“ mahrum etmek için ve buna yol açan her şeyi yazmadık.
Tüm bu katı (sağcı) fikirlerin ve tutumların güçlendiği ve daha da yayıldığı bir zamanda yaşıyoruz.
Kapitalizm, toplumun farklı ihtiyaçlara sahip çıkan Kurum ve adil bir örgütlenmeyi; çevre ve dünyaya sorumluca bakılmasını engelliyor.
„Herkes sadece çaba gösterirse bunu yapabilir“ masalı sadece bu haksız ekonomik sistemin varlığına hizmet eder. İnsanların „milliyetler“, „cinsiyetler“, „sağlıklı“ ve „hasta“ gibi kategorilere bölünmesi, toplumsal eşitsizliğin yaratıldığı ve gerekçelendirildiği güç mekanizmalarıdır. Bu yüzden mevcut sosyal yapıyı kesinlikle reddediyoruz.
Amacımız yukarıdakileri hemen geride bırakmak ve derhal yeni dayanışma yolları düşünmektir.
Ancak, çeşitli baskı mekanizmalarını kendimiz içselleştirdiğimizin de farkındayız ve buna rağmen her kesin sahip olamayacağı kişiliklere de sahibiz ve bundan yararlanıyoruz.
Bu nedenle, hem kendi davranışlarımıza hem de diğer insanlara dikat edilmesinin ve eleştirel bir bazda sorgulamanın gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Daha iyi bir toplum biçimine giden yolda her zaman aynı fikirde olmaya biliriz, ancak bu çelişkinin kesinlikle gerekli olduğunun da farkındayız. Bu yolda attığımız her adımda eleştirici kalmak – ve bu yüzden bizim için saygı ile tartışmalar da bunun bir parçasıdır. Ancak, bu isteklerin uygulanmasının zor olacağından eminiz. Bu zorluklara rağmen hala dayanışma değişikliğinin başlatılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Bu yüzden birbirimiz için yanyana durmak ve burada olmak istiyoruz. Bizi birbirine bağlayan ortak hedeflerimiz, hayallerimiz ve isteklerimizdir. Var olan Dayanışma alternatiflerini ve girişimleri tanımak ve onlardan yeni şeyler öğrenmek istiyoruz. Geleceğe ve birlikte yaşamaya dair cesurca yeni fikirler yaratmak istiyoruz, yani. ütopyaları tekrar gerçekçi yapmak istiyoruz.

Latest Tweets
Impossible to retrieve tweets. Try again later.
Impressum

about:utopia
c/o Infoladen Tübingen
Schellingstraße 6
72072 Tübingen

E-Mail    aboututopia@mtmedia.org

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux